Familjedag med Babblarna
Nu bygger vi ut Ronald McDonald Hus i Uppsala. Därför anordnas en Familjedag där biljettintäkterna går direkt till arbetet med Huset.

Babblarna – Första Musikalen
Ta med familjen till en humörhöjande, interaktiv och rolig musikal där barnen får träffa sina favoriter – Babblarna. Föreställningen blandar nytta med nöje och låter pedagogik och språkutveckling samsas med svängig musik. Det handlar om kärlek och mod, att bry sig om varandra och att det inte finns något dåligt med att vara annorlunda. Och vem vill inte få svar på hur Klonk ska lyckas trolla fram Diddi, Doddo, Bibbi och Dadda ur deras hus? 

8 nya rum att kalla hemma 
Vi tror att barn läker snabbare när de får vara med sin familj. På Ronald McDonald Hus i Uppsala erbjuds därför familjer med svårt sjuka barn ett hemlikt och tryggt boende under tiden de behandlas på Skandionkliniken eller Akademiska sjukhuset. Huset invigdes 2013 och har i dagsläget plats för 19 familjer. Men behovet är stort, och varje vecka tvingas vi tacka nej till familjer som står inför sitt livs svåraste prövning. 

För att ge fler familjer möjligheten att bo på Huset bygger vi nu ut med 8 nya rum att kalla hemma. Vi hoppas att ni vill vara med och stötta arbetet i Uppsala. Det finns många som behöver er. 

Ronald McDonald Hus i Uppsala ägs och drivs av en icke vinstdrivande stiftelse och har en styrelse bestående av representanter från Akademiska sjukhuset, Barncancerfonden samt McDonald’s.